kaart_canadaoost

In Oost Canada ga je op een culturele en historische ontdekkingstocht. Je reist door de mooie provincies Nova Scotia, Prince Edward Island, New Brunswick, New Foundland, Ontario en Québec. Ottawa, de hoofdstad van Canada, en de bruisende steden Toronto en Montréal zijn een bezoek meer dan waard. Je zult genieten van de levendige Frans-Canadese stad Québec en de pittoreske dorpjes, waar de Schotse, Franse, Indiaanse of Acadische afkomst nog hoog in ere gehouden wordt. In de wild- en natuurparken, zoals het Algonquin Provincial Park en de Laurentian Mountains, kun je op zoek naar beren, elanden of wolven. Vanaf adembenemende kusten maak je een bootreis om walvissen of zadelrobben te observeren. In dit woeste landschap van rivieren, meren, bergen en ongerepte wouden kun je uitstapjes maken naar historische 19e eeuwse plaatsjes en natuurwonderen, zoals de indrukwekkende Niagara watervallen. Te midden van de overweldigende natuur van Oost Canada kun je, naast andere activiteiten, fietsen, wandelen, roeien, kanoën en vissen.

ontario_kaart_tn

Ontario 20 dgn

Geniet van de diversiteit van zuidoost Canada. Via Toronto en de Niagara watervallen, kom je in het landelijke Ontario. Je bezoekt Ottawa, de hoofdstad van Canada en rijdt door het uitgestrekte Algonquin Park en langs de fascinerende Thousand Islands.

novascotia_kaart_tn

Nova Scotia 17 dgn

De route door de Maritime laat het beste zien dat Nova Scotia en Prince Edward Island te bieden hebben. Je begint in Halifax en reist verder door de schilderachtige vissersdorpjes van Nova Scotia en het ruige kustgebied van de Bay of Fundy. Op deze historische en culturele ontdekkingstocht kom je alles te weten over de Schotse, Inlandse en Acadische geschiedenis van deze levendige maritieme provincie.