Een camperreis in Amerika of Canada betekent veel vrijheid. Je hebt je eigen huis op wielen en kunt je eigen route bepalen. Wij hebben alvast populaire camperrondreizen voor je op een rij gezet. Je kunt de routes naar wens aanpassen, onze reisadviseurs helpen je daar graag bij.

Voorbeeldreizen USA west
Bekijk de reizen

kaart_usawestNa eerst het oosten te hebben ontdekt en veroverd trokken de pioniers richting The West. De overweldigende natuur die ze onderweg tegen kwamen maakte vele slachtoffers maar wekte bovenal grote bewondering. Na onder andere de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Yellowstone en Yosemite te zijn gepasseerd kwam men aan de Pacific Coast en stichtte beroemde steden als Los Angeles en San Francisco. Later volgde het gokparadijs Las Vegas, in the middle of nowhere! Treed in hun voetsporen en ‘discover the West’ per camper.

Voorbeeldreizen USA oost
Bekijk de reizen

kaart_usaoost

New York is hét uitgangspunt voor uw ontdekkingsreis door de oostelijke staten van de U.S.A. Bij Cape Cod kwamen de eerste pioniers aan land, Washington is het huidige bolwerk van macht, Boston heeft nog steeds de typische Europese sfeer en op vele plaatsen is tijdens de burgeroorlog hard gevochten voor de huidige vrijheid in de Verenigde Staten. New England tijdens de Indian Summer is werkelijk schitterend en moet je eigenlijk eenmaal gezien hebben. Bovendien is een reis door de oostelijke staten prima af te sluiten met een verblijf aan één van de prachtige stranden van de Sunshine State Florida.

Voorbeeldreizen USA Colorado en de Rockies
Bekijk de reizen

kaart_usarockiesDe staten Colorado en Utah in het mid-westen van de Verenigde Staten bieden vooral de prachtige natuur in en rondom de Rocky Mountains met tal van nationale parken, zoals Badlands, Custer State Park, Grand Teton, Monument Valley en Yellowstone.

Voorbeeldreizen Canada west
Bekijk de reizen

kaart_canadawestDe provincies Alberta en Brits Columbia in het westen van Canada bieden u besneeuwde bergen, uitgestrekte ijsvelden, dicht beboste wouden, kristalheldere meren, watervallen, gletsjers en charmante steden. Hier ziet u de ruige grootsheid van de Rockey Mountains. U logeert in schitterende natuurparken als Banff, Kootenay National Park of Wells Gray Provincial Park. In de wereldbekende vakantieoorden Whistler en Jasper kunt u – naast veel andere activiteiten – wandelen, fietsen, kanoën of vissen. Met een snowmobile maakt u een tocht over de ijsvelden of u vaart met een ferry door de spectaculaire Insight Passage. U volgt het spoor van de Cariboo-goldrush en geniet van de ontspannen sfeer in de binnenlanden van Brits Columbia. In de regenwouden van Vancouver Island kunt u wilde dieren waarnemen en in de Strait of Georgia de walvissen. U bezoekt gastvrije steden als Vancouver, Calgary of ‘Brits’ Victoria.

Voorbeeldreizen Canada oost
Bekijk de reizen

kaart_canadaoostIn Oost Canada gaat u op een culturele en historische ontdekkingstocht. U reist door de mooie provincies Nova Scotia, Prince Edward Island, New Brunswick, New Foundland, Ontario en Québec. Ottawa, de hoofdstad van Canada, en de bruisende steden Toronto en Montréal zijn een bezoek meer dan waard. U zult genieten van de levendige Frans-Canadese stad Québec en de pittoreske dorpjes, waar de Schotse, Franse, Indiaanse of Acadische afkomst nog hoog in ere gehouden wordt. In de wild- en natuurparken, zoals het Algonquin Provincial Park en de Laurentian Mountains, kunt u op zoek naar beren, elanden of wolven. Vanaf adembenemende kusten maakt u een bootreis om walvissen of zadelrobben te observeren. In dit woeste landschap van rivieren, meren, bergen en ongerepte wouden kunt u uitstapjes maken naar historische 19e eeuwse plaatsjes en natuurwonderen, zoals de indrukwekkende Niagara watervallen. Temidden van de overweldigende natuur van Oost Canada kunt u, naast andere activiteiten, fietsen, wandelen, roeien, kanoën en vissen. Een aantal van onze aangeboden reizen legt het accent op het bezoek aan steden, andere op het bezoek aan wild- en natuurparken en (sportieve) activiteiten.

Rail & Road treinreizen

Een bijzondere manier om Canada te leren kennen is per trein. Je kunt bij Tioga Tours een aantal prachtige treinreizen boeken. Alle treinen en hotels zijn van tevoren gereserveerd.

Deze treinvakanties kun je combineren met een een autoreis, een bezoek aan bijv. New York, Toronto of een andere stad of misschien met een strandvakantie in Florida of Hawaii.

Bekijk de treinreizen