kaart_alaskaAlaska, The Great Land, The Last Frontier, twee bijnamen van deze enorm uitgestrekte staat. Juist vanwege de uitgestrektheid zou je dit bijna geen staat meer kunnen noemen, maar een land op zich! Ook door de verscheidenheid en het verschil met andere staten in de Verenigde Staten. Een vakantie in Alaska en het Canadese Yukon is ‘anders’: natuurschoon, bergen, gletsjers, bossen, meren, rivieren en goudzoekernederzettingen.

Een eindeloze uitgestrektheid, eindeloos lange dagen. De Alaska- en Yukonervaring wordt gevormd door de horizon of de bergen, wat ligt daarachter! Alaska is groot, 36 keer Nederland, niemand heeft het ooit allemaal gezien. Daarom blijft Alaska altijd iets anders, iets nieuws, iets zeldzaams!

yukon_alaska_kaart_anchorage_tn

Yukon & Alaska Explorer 14 dgn

Vanuit Anchorage

Dit avontuur brengt je op de top van de wereld. Het combineert de ruige Canadese provincie Yukon met de fascinerende Amerikaanse staat Alaska. Je komt in gebieden die je uithoudingsvermogen op de proef zullen stellen. De reis begint in Anchorage, waarna je door door prachtige bergen, serene landschappen en adembenemende kustgebieden rijdt. Je zult het grootse natuurverschijnsel, het magische Noorderlicht, bewonderen en kennis maken met de cultuur van de Inuit stam.

yukon_alaska_kaart_anchorage_tn

Yukon & Alaska Explorer 14 dgn

Vanuit Whitehorse

Dezelfde reis als hierboven, maar dan vanuit het Canadese Whitehorse.