kaart_canadawestDe provincies Alberta en Brits Columbia in het westen van Canada bieden je besneeuwde bergen, uitgestrekte ijsvelden, dicht beboste wouden, kristalheldere meren, watervallen, gletsjers en charmante steden. Hier zie je de ruige grootsheid van de Rockey Mountains. Je kampeert in schitterende natuurparken als Banff, Kootenay National Park of Wells Gray Provincial Park. In de wereldbekende vakantieoorden Whistler en Jasper kun je – naast veel andere activiteiten – wandelen, fietsen, kanoën of vissen. Met een snowmobile maak je een tocht over de ijsvelden of je vaart met een ferry door de spectaculaire Insight Passage. Je volgt het spoor van de Cariboo-goldrush en geniet van de ontspannen sfeer in de binnenlanden van Brits Columbia. In de regenwouden van Vancouver Island kun je wilde dieren waarnemen en in de Strait of Georgia de walvissen zien. Je bezoekt gastvrije steden als Vancouver, Calgary of ‘Brits’ Victoria.

great_parks_west_kaart_tn

Great Parks of the West 14 dgn

Het mooie Vancouver is het uitgangspunt voor deze 14-daagse rondreis door de nationale natuurparken van de Canadese Rockies. Ten oosten van Vancouver gaat de route door Okanagan Valley, Glacier National Park en de nationale wildparken van Banff en Jasper. Ten westen van Jasper rijd je door Yellowhead Pass, Wells Gray Provincial Park en Garibaldi Provincial Park weer terug naar Vancouver.

mountain_country_kaart_tn

Mountain Country 20 dgn

Deze 20-daagse klassieke rondreis door de provincies Brits Columbia en Alberta brengt je bij adembenemende panorama’s van bergen, ijsvelden, watervallen en meren. Je reist van Vancouver, door de Okanagan Valley en Glacier National Park, naar de wereldbekende vakantieoorden Banff en Jasper. Via Mount Robson, Wells Gray National Park en Cariboo Region rijd je noordwaarts naar de kust van de Pacific. Met een ferry vaar je door de spectaculaire Inside Passage naar Vancouver Island. Voor je wacht de charmante stad Victoria en een overtocht over de Strait of Georgia terug naar Vancouver.

mountain_express_kaart_tn

Mountain Express 8 dgn

Deze reis is ideaal voor reizigers met slechts een korte vakantie. In een week zie je de hoogtepunten van het westen van Canada. Je komt aan in Calgary, reist door Banff National Park, de Canadese Rockies en Jasper National Park. Bij Mount Robson National Park rijd je over de Yellowhead Highway naar de binnenlanden van Brits Columbia. Via de imposante Fraser Canyon vervolg je de tocht westwaarts naar de schitterende havenstad Vancouver, waar de reis eindigt.

the_wild_west_kaart_tn

The Wild West 21 dgn

Deze drie weken durende ontdekkingstocht brengt je bij het natuurschoon van de westkust en de binnenlanden van West Canada. Vanaf de stedelijke pracht van Vancouver leidt de weg naar de schilderachtige rust van Brits Columbia en de natuurparken van Alberta. Je ervaart de schoonheid van de turkooize meren en de ruige grootsheid van de Rocky Mountains. Via Whistler reis je terug naar de kust van de Pacific. Je bezoekt Victoria met zijn maritieme erfgoed en koloniale atmosfeer. Een schat aan activiteiten ligt je op te wachten gedurende je reis. Van de sensatie van raften en kanovaren tot avontuurlijk wandelen en paardrijden.

totem_peaks_kaart_tn

Totem Peaks 15 dgn

Bij deze 15-daagse reis bezoek je de bezienswaardigheden van de boeiende steden Vancouver en Victoria. Je verkent de honderden kilometers dichte wouden, kristalheldere meren en de met sneeuw bedekte bergen van West Canada. Tussen kliffen, groene wouden en ijs vaar je over de schitterende Inside Passage, een overblijfsel van de ijstijd, naar Vancouver Island, een van de mooiste eilanden van de Canadese Pacific.

unlimited_adventure_kaart_tn

Unlimited Adventures 16 dgn

Met deze 16-daagse reis wacht je een spectaculair avontuur. Van Calgary reis je via de torenhoge Rocky Mountains naar de ruige kust van de Pacific. De weg brengt je naar vakantieoorden van wereldklasse, het majestueuze Lake Louise en de wildernis van natuurparken. De ontdekkingstocht gaat over de schilderachtige Icefield Parkway met een bezoek aan Jasper. Twee dagen kun je genieten van de ontspannen omgeving van Tyax Mountain Lake Resort. Na het paradijselijke Whistler vaar je over de Strait of Georgia naar Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island. Je avontuur is compleet met een bezoek aan het historische Victoria en het kosmopolitische Vancouver.

western_lodges_kaart_tn

Western Lodges and Ranches 13 dgn

De lodges en ranches in Brits Colombia en Alberta heten je, met hun onweerstaanbare cowboyspirit, hartelijk welkom. Het bruisende Vancouver is de poort naar de Rocky Mountains. Schitterende berglandschappen ontvouwen zich als je slingerend omhoog rijdt naar de wildernis van Wells Gray Provincial Park. Aan de oostkant van de Rockies daal je af naar de ongerepte natuur van Jasper en Banff. Je geniet van de snelstromende rivieren, lieflijke dalen, serene meren en de rijke flora en fauna. Kronkelende wegen voeren je naar de torenhoge bergkammen die de Continental Divide markeren. Je komt in het wijngebied van Okanagan Valley en overnacht in de landelijke omgeving van Salmon Arms en Manning Park.

western_spirit_kaart_tn

Western Spirit 21 dgn

Een reis naar het westen van Canada is evenzeer emotie als een geografische bestemming. Vanuit de grootsteedse roes van Vancouver, trek je door de prachtige natuur en de unieke dorpjes van Vancouver Island. Je vaart weer naar het vasteland voor een verkwikkende reis door het authentieke gebied van de Gold Rush. Wanneer je hoger de Rocky Mountains in rijdt, zul je met volle teugen genieten van de frisse lucht, het sprankelende water en de adembenemende panorama’s van Whistler, Jasper en Banff. Je laat je vast verleiden tot een spannende bergsafari in Kootenay National Park of tot een tocht door de vruchtbare Okanagan vallei.

western_wonders_kaart_tn

Western Wonders 14 dgn

Ervaar “The Best of the West” op deze magnifieke reis door ’s werelds meest gefotografeerde gebieden: de nationale natuurparken van de Canadese Rockies, waaronder de wereldbekende toeristenoorden Banff, Jasper en Harrison Hot Springs. De reis eindigt met een onvergetelijk verblijf in de fotogenieke steden Victoria en Vancouver.

whales_bears_kaart_tn

Whales Bears & Vancouver Island 9 dgn

Op deze 9-daagse reis ga je op avontuur per auto, powerboat, ferry en watervliegtuig. Van het bruisende Vancouver naar de overweldigende natuur van Vancouver Island. Dit grote eiland in de Stille Oceaan bied je een keur aan bedreigde dieren in hun natuurlijke omgeving. Je observeert walvissen in de Strait of Georgia en aan de Pacific Rim en gaat op zoek naar grizzlyberen in de dichte regenwouden van het eiland en bij Knight Inlet Lodge. Op de terugweg naar Vancouver verken je de ruige kust langs de Sunshine Coast.