kaart_canadaoostIn Oost Canada ga je op een culturele en historische ontdekkingstocht. Je reist door de mooie provincies Nova Scotia, Prince Edward Island, New Brunswick, New Foundland, Ontario en Québec. Ottawa, de hoofdstad van Canada, en de bruisende steden Toronto en Montréal zijn een bezoek meer dan waard. Je zult genieten van de levendige Frans-Canadese stad Québec en de pittoreske dorpjes, waar de Schotse, Franse, Indiaanse of Acadische afkomst nog hoog in ere gehouden wordt. In de wild- en natuurparken, zoals het Algonquin Provincial Park en de Laurentian Mountains, kun je op zoek naar beren, elanden of wolven. Vanaf adembenemende kusten maak je een bootreis om walvissen of zadelrobben te observeren. In dit woeste landschap van rivieren, meren, bergen en ongerepte wouden kun je uitstapjes maken naar historische 19e eeuwse plaatsjes en natuurwonderen, zoals de indrukwekkende Niagara watervallen. Temidden van de overweldigende natuur van Oost Canada kun je, naast andere activiteiten, fietsen, wandelen, roeien, kanoën en vissen.

eastcoast_bears_whales_kaart_tn

Bears, Native Culture & Great Lakes 15 dgn

Deze reis brengt je bij de steden en de natuurparken van Ontario, een provincie rijk aan inheemse cultuur en recreatiemogelijkheden. Van het kosmopolitische Toronto met zijn vele winkels en bezienswaardigheden reis je naar het historische Kingston en de rust van het gebied rond de ‘Thousands Islands’. Je ontdekt de fascinerende kunst en cultuur van Franstalig Montréal. Door het landelijke Québec rijd je naar Ottawa, de mooie hoofdstad van Canada en in het Algonquin Park wacht je een kanoavontuur gevolgd door een onvergetelijk verblijf op Manitoulin Island. De route voert je door het schitterende achterland van Ontario naar Sudbury met zijn beroemde ‘Giant Nickel’. Via Collingwood, een populair recreatieoord aan de voet van de Blue Mountain, ga je terug naar Toronto.

eastern_express_kaart_tn

Eastern Express 8 dgn

Op deze reis komt u in de stadscentra en de fantastische natuur van de provincies Ontario en Québec. De invloed van de Engelse en Franse cultuur uit vroeger dagen is nog duidelijk aanwezig. Van het kosmopolitische Toronto en het natuurfenomeen van de Niagara-watervallen reist u naar het historische Kingston en de rust van het gebied rond de ‘Thousands Islands’. U ontdekt het ‘joie de vivre’ van Franstalig Montréal en de grootsheid van de St. Lawrence River. U wandelt over kinderhoofdjes door het oude ommuurde centrum van Québec City en bewondert Ottawa, de mooie hoofdstad van Canada.

eastern_spirit_kaart_tn

Eastern Spirit 14 dgn

Geniet van de diversiteit van zuidoost Canada. Via Toronto en de Niagara watervallen, kom je in het landelijke Ontario. Je bezoekt Ottawa, de hoofdstad van Canada en rijdt via de Laurentian Mountains naar de steden Quebec City en Montréal. Via Kingston en de fascinerende Thousand Islands reis je weer terug naar Toronto.

great_parks_east_kaart_tn

Great Parks of the East 15 dgn

Deze 15-daagse autoreis voert je langs Toronto. Verken de natuurparken van Ontario en bezoek de hoofdstad Ottawa. Via de natuur reis je naar de bruisende steden Quebec en Montreal en de donderende grootsheid van de Niagara watervallen.

heritage_trail_kaart_tn

Heritage Trail 13 dgn

Deze rondreis brengt je naar de provincies Ontario en Québec. Je ziet de highlights van Toronto, Montréal, Québec City en Ottawa. Je reist langs Lake Ontario naar de Thousand Islands en oostwaarts naar Frans Canada. Je bezoekt de uitgestrekte wildernis van het Algonquin Park en de spectaculaire Niagara Falls.

lower_upper_canada_kaart_tn

Lower and Upper Canada 10 dgn

Deze rondreis brengt je naar de provincies Ontario en Québec. Je ziet de highlights van Toronto, Montréal, Québec City en Ottawa. Je reist langs Lake Ontario naar de Thousand Islands en oostwaarts naar Frans Canada. Je bezoekt de uitgestrekte wildernis van het Algonquin Park en de spectaculaire Niagara Falls.

maritime_magic_kaart_tn

Maritime Magic Family Treasures 14 dgn

De route door de Maritime laat het beste zien dat Nova Scotia en Prince Edward Island te bieden hebben. Je begint in Halifax en reist verder door de schilderachtige vissersdorpjes van Nova Scotia en het ruige kustgebied van de Bay of Fundy. Je gaat naar Cape Breton en je kunt genieten van de adembenemende panorama’s bij Bras d’Or Lake en de Cabot Trail. Op deze historische en culturele ontdekkingstocht kom je alles te weten over de Schotse, Inlandse en Acadische geschiedenis van deze levendige maritieme provincie. Je reist door het glooiende landschap van het betoverende Prince Edward Island, Canada’s kleinste provincie en de bakermat van de Canadese Federatie (1864).

splendid_nature_kaart_tn

Splendid Nature of Quebec 15 dgn

Laat je meeslepen door de diversiteit en romantiek van de Franssprekende provincie Québec. Ontdek haar rijke erfgoed en geschiedenis. Je raakt betoverd door de drukke stadscentra en zult verrukt zijn van de uitgestrekte ongerepte gebieden vol wonderen der natuur. Van het kosmopolitische Montréal en de historische stad Québec ga je naar de adembenemende kustroutes van het Gaspé schiereiland. Duik in de vele stedelijke attracties, de schitterende natuurparken, stille meren, snelstromende rivieren en de ruige kusten. De provincie Québec is bekend om zijn uitstekende keuken. Proef de heerlijke maaltijden, bereid door gerenommeerde chef-koks.

tides_and_parks_kaart_tn

Tides & Parks of Atlantic Canada 20 dgn

Deze “Best of the East” reis is een combinatie van magnifieke panorama’s, spannende avonturen, charmante dorpjes en fascinerende steden. Je tocht begint in de havenstad Halifax. Je gaat door de pittoreske vissersdorpjes, ruige kustlandschappen en waterrijke wouden van Nova Scotia naar de Bay of Fundy in New Brunswick. Hoogtepunten op deze reis zijn Prince Edward Island, Cape Breton, Bras d’Or Lake en Cabot Trail. Tussen torenhoge ijsbergen ga je op zoek naar walvissen. Deze verkwikkende reis langs de schitterende kust van Newfoundland is een onvergetelijke ervaring.

trails_modern_explorers_kaart_tn

Trails of Modern Explorers 15 dgn

Op deze reis ga je op avontuur in Ontario en het Québec. Je zult kennismaken met de uiteenlopende culturen van de beide provincies. Van bruisend Toronto ga je naar het donderend geraas van de Niagara-watervallen. En van de magnifieke wildernis van het Algonquin Provincial Park naar Ottawa, de mooie hoofdstad van Canada. Je bezoekt het historische Québec City en logeert op het prachtige l’Île-aux-Coudres, midden in de St.Lawrence River. Meer noordwaarts ontdek je de fascinerende natuur rond de Saguenay rivier en daarna ontspan je met zicht op en aan het meer bij Saint-Alexis-des-Monts. Voor je weer terugkeert naar Toronto, breng je nog een nachtje door in Belleville aan Lake Ontario.