In Washington D.C. maak je kennis met beroemde bezienswaardigheden als het Capitol en het Witte Huis. Ook vind je hier veel monumenten, gedenktekens en hoogwaardige musea. Uit eigen ervaring kunnen we je tips geven over de mooiste plekjes in Washington en regelen we de vliegtickets en hotelovernachtingen voor je. Om je stedentrip in Washington comfortabel en onvergetelijk te maken, ontvang je van ons een boekje met tips en informatie over bijvoorbeeld het openbaar vervoer en bezienswaardigheden. Je kiest zelf hoe lang je reis duurt en kunt je stedentrip combineren met een trein-, auto- of camperreis.

Bezienswaardigheden

National Mall

Washington DC (‘District of Columbia’) is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Het is een stad vol publiekstrekkers. Niet te missen zijn het Capitoolgebouw met zijn hoge koepel en het Witte Huis, waar de president en de First Family wonen. Deze bezienswaardigheden liggen aan de National Mall, een groene strook van ongeveer vier kilometer lang. Aan de National Mall liggen ook gerenommeerde musea (aan de oostzijde) en officiële monumenten, zoals het Jefferson Memorial. Deze vind je voornamelijk ten westen van de Mall.

stedentrip Washington

Musea

Een stedentrip in Washington is ideaal voor een aantal museumbezoekjes. Er is namelijk een schat aan musea van hoog niveau, zoals de National Gallery of Art, het National Museum of American History en het National Museum of Natural History. Ben je geïnteresseerd in lucht- en ruimtevaart, bezoek dan het National Air and Space Museum. Een museumtocht kun je het beste beginnen bij het Smithsonian Instution Building aan de National Mall. Geen fan van musea? Bezoek dan de National Zoo. Goed om te weten: alle musea die behoren tot het Smithsonian Institution zijn gratis toegankelijk!

Washington DC

Washingtons monumenten

Bij een stedentrip in Washington kan een bezoekje aan de officiële monumenten niet ontbreken: DC telt de meeste en belangrijkste monumenten van de Verenigde Staten. Veel monumenten zijn opgericht voor voormalige presidenten, zoals het Washington Monument en het Lincoln Memorial. Andere zijn ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers, zoals het Vietnam Memorial. De meeste monumenten zijn dagelijks en 24 uur per dag geopend, sommige zijn zelfs extra indrukwekkend om te bekijken als het buiten donker is en de verlichting aan gaat, zoals het Jefferson Memorial. Deze bezienswaardigheden kun je gratis bezoeken.

stedentrip Washington

Andere bezienswaardigheden in Washington DC

Een belangrijke bezienswaardigheid in Washington is het Arlington National Cemetery, gelegen aan de Potomac-river. Hier ligt onder andere oud-president John F. Kennedy begraven. Net buiten de stad ligt het vijfhoekige Pentagon, waar het Amerikaanse Ministerie van Defensie werkt. Twintig kilometer buiten de bezienswaardige stad vind je het Great Falls Park, een langgerekt natuurgebied met prachtige bossen en waterstromen. Politiek-fanaten kunnen hun hart ophalen bij Mount Vernon Estate.

stedentrip Washington DC