Chicago is een stad vol wolkenkrabbers en telt mooie oevers en stranden dankzij haar ligging aan Lake Michigan. Tijdens je stedentrip ontdek je bezienswaardigheden als het Millennium Park en de Willis Tower. We kunnen je uit eigen ervaring advies geven over mooie plekken in Chicago en regelen voordelige vliegtickets en hotelovernachtingen voor je. Wist je al dat je een stedentrip eenvoudig kunt combineren met een auto- of camperreis?

Bezienswaardigheden

Wolkenkrabbers en musea

De stad Chicago wordt gekenmerkt door enorme wolkenkrabbers. Het John Hancock Center is een van de hoogste en dankzij het Observatory heb je een waanzinnig uitzicht van 360 graden over de stad. Een geduchte concurrent is het Skydeck op de 103e verdieping van de Willis Tower; bij helder weer kun je soms zelfs Michigan zien liggen. Chicago heeft daarna waardevolle musea in de aanbieding. Bezoek bijvoorbeeld het Field Museum of Natural History en bewonder het meest complete Tyrannosaurus Rex-skelet ter wereld, of breng een bezoek aan het unieke Shedd Aquarium, waar onder meer beluga’s te zien zijn!

stedentrip Chicago

Parken en pieren

Dankzij haar ligging aan Lake Michigan heeft Chicago mooie oevers met veel stranden en parken. Een leuke bestemming die tijdens je citytrip niet mag ontbreken, is de Navy Pier. Deze één kilometer lange pier is extra leuk op zomeravonden, wanneer er vuurwerkshows zijn boven Lake Michigan. Op het bovenste dek ligt het Pier Park, dat geroemd wordt vanwege haar 46 meter hoge reuzenrad. Het Millennium Park is populair dankzij de vele openbare kunstwerken, waaronder Cloud Gate – beter bekend als ‘The Bean’. De glanzende boon is een veel gefotografeerde plek in Chicago.

stedentrip Chicago

Muziek

Chicago wordt geroemd vanwege haar swingende muziekleven. Voor blues, jazz, soul, gospel, hiphop en punk ben je hier aan het juiste adres. Veel clubs en bars vind je aan de oeverzijde van Chicago. In het Coq d’Or aan Walton Place kun je vrijwel dagelijks genieten van live pianomuziek of zang, terwijl in Le Passage aan Oak Place een enorme ondergrondse dancehall schuilt, waar regelmatig grote dj’s draaien. Maak je in de zomer een stedentrip naar Chicago? Bezoek dan een concert tijdens het Grant Park Music Festival in Millennium Park: dit is het enige gratis openluchtfestival in de VS waar klassieke muziek centraal staat.

stedentrip Chicago