De stad Boston is een van de meest welvarende,  historische, en invloedrijke steden van de Verenigde Staten. Tijdens je trip in Boston kun je verschillende charmante en karakteristieke wijken, musea en historische locaties bezoeken. Tevens mag een kijkje op de campus van de befaamde Harvard University niet ontbreken. Wij regelen de vliegtickets en hotelovernachtingen voor je stedentrip en geven je persoonlijk advies over leuke bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Harvard University

Een leuke bestemming tijdens je stedentrip in Boston is de fameuze Harvard University. Harvard is de oudste universiteit van de Verenigde Staten en is een bezoek waard vanwege haar prachtige campus. Studenten kunnen je hier rondleiden, maar je kunt ook een self-guided tour maken. Op de campus, die deels in het centrum van Boston ligt, bevinden zich onder andere het Harvard Museum of Natural History, diverse kunstmusea en de Arnold Arboretum; een grote bomentuin.

Boston citytrip

Historie

Bewandel in Boston ook de Freedom Trail langs belangrijke historische locaties, zoals het Old State House en het schip USS Constitution. De Black Heritage Trail leidt je langs vooroorlogse gebouwen in de wijk Beacon Hill. Veel gebouwen in Boston maakten deel uit van de ‘Underground Railroad’, die een voormalige vluchtweg voor slaven vormde. Ook de moeite waard zijn Boston Common, het oudste publieke park van Amerika, en de buurman: Public Garden. Op deze ontspannen locatie kun je een rondvaart maken in een zwanenboot en wandelen langs vele standbeelden en monumenten.

stedentrip Boston

Musea en recreatie

Museumliefhebbers bezoeken in Boston het Museum of Fine Arts, met onder meer Egyptische kunst en Franse impressionistische schilderwerken. Andere interessante musea zijn het Museum of Science en het Institute of Contemporary Art. In de haven van Boston vormen tientallen eilandjes samen een mooi recreatiegebied. Populair zijn George’s Island (met Fort Warren) en Little Brewster (met de vuurtoren Boston Light). Breng ook eens een bezoekje aan het staatshuis van Massachussets.

stedentrip Boston