Zoef langs de ruige Canadese Atlantische kust of maak een onvergetelijke rit door de besneeuwde Rocky Mountains naar de stad Vancouver. Tijdens een treinreis verken je op comfortabele wijze de meest fantastische landschappen. Leun achterover en geniet van het uitzicht met een hapje en een drankje.

Waarom de trein?

Een treinrit is een comfortabele manier om in korte tijd een relatief grote afstand te overbruggen. Je kunt reizen door grootse natuurgebieden, waar je met de auto niet snel komt. Zo zie je bijvoorbeeld de mooiste watervallen en rivieren van de Rocky Mountains. Ook kun je eenvoudig meerdere steden bezoeken. Zo kun je eenvoudig van Montréal naar bijvoorbeeld Toronto, Québec of Ottawa reizen zonder dat je moeilijk hoeft te doen met parkeren. Na je citytrip kun je je huurvoertuig ophalen om je auto- of campervakantie te starten.

Treinmaatschappijen

Canada heeft twee treinmaatschappijen: VIA Rail Canada is de nationale spoorwegmaatschappij en rijdt door het hele land. Rocky Mountaineer is de tweede maatschappij en biedt alleen (toeristische) treinreizen aan in West-Canada.

VIA Rail Canada

De treinen van VIA Rail rijden voornamelijk in de breedte tussen Oost- en West-Canada en tussen de verschillende steden in het oosten des lands. Je kunt kiezen uit vier verschillende routes:

viarail-routenetwerk.6.b958.jpg

Rocky Mountaineer

Rocky Mountaineer verzorgt treinreizen in West-Canada. Vanuit je comfortabele stoel bekijk je de adembenemende berglandschappen van British Columbia en Alberta. Er zijn vier routes:

Rocky Mountaineer

Tioga Tours BV is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), Stichting Calamiteitenfonds Reizen en is lid van De Maatwerkspecialisten.