Greyhound onderhoudt de verbindingen tussen alle grote steden in de VS. Binnen de limiet van de geldigheidsduur van het plaatsbewijs kan men de reis zoveel als men wil onderbreken. Soms is een buskaartje even duur -of zelfs duurder- dan een vliegticket. Er zijn speciale buspassen voor een specifieke reisperiode en onbeperkt reizen, maar die moeten buiten de VS worden aangeschaft. In gebieden waar Greyhound niet rijdt, staan lokale busmaatschappijen klaar om u van dienst te zijn.

Amtrak, de Amerikaanse nationale spoorwegmaatschappij, verzorgt dagelijks de onderlinge verbinding tussen niet minder dan 500 grote steden. Amtrak heeft vele speciale aanbiedingen, waaronder excursies en gezinskortingen. De VS Railpass, vergelijkbaar met de Interrail-kaart in Europa, kan alleen buiten de grenzen van de VS worden gekocht, maar all-in reizen zijn in de VS wel verkrijgbaar. De Amerikaanse treinen zijn minder efficiënt dan die in Europa en voor langere afstanden wordt dan ook de bus of het vliegtuig aangeraden.
Bekijk ook onze treinreizen

Plaatselijk transport

In de meeste plaatsen rijden stadsbussen, maar de grootste steden hebben ook een ondergrondse (subway). Plattegronden van het subway-net ziet u op elk station en in elke trein. U kunt zo’n plattegrond aan elk loket gratis krijgen. Voor een rit met de subway hebt u een speciale munt (token) nodig, die u aan het loket kunt kopen. U stopt de munt in het tourniquet bij de toegang tot de perrons, waarna u zo lang en zo ver kunt reizen als u wilt.

Taxi’s zijn volop beschikbaar bij de uitgangen van de luchthavens, treinstations en busterminals, maar u kunt ook gewoon op straat een taxi aanhouden of er telefonisch een bestellen (raadpleeg de Yellow Pages van de telefoongids onder ‘Taxicabs’). Als u na aankomst uit Europa bij de luchthaven een taxi neemt, zorg dan dat u voldoende kleine coupures Amerikaans geld bij u hebt, aangezien taxichauffeurs niet bereid zijn groot geld te wisselen. U wordt geacht de taxichauffeur een fooi te geven van ongeveer 15 procent.

Binnenlandse vluchten

Vliegen is de vlugste en meest comfortabele manier om in de VS grote afstanden te overbruggen. Vliegen in Amerika is bovendien veel goedkoper dan in Europa. Op een aantal druk bevlogen routes wordt zelfs een pendeldienst (shuttle service) onderhouden.
Vraag een offerte voor binnenlandse vluchten