Publieke telefoons kunt u letterlijk overal vinden – in hotels, restaurants, winkelcentra, benzinestations en vaak in verlichte cellen op de straathoeken.

U kunt bellen met telefoonkaarten die vrijwel overal te verkrijgen zijn. Het systeem werkt anders dan bij ons, op de telefoonkaart staat een PIN code die u open krast, deze code moet u intoetsen na het bellen van het op de telefoonkaart vermelde nummer.

Bijna alle telefooncellen hebben nog de mogelijkheid om met muntjes (meestal 25 cent) te betalen. De derde mogelijkheid is de zogenaamde collect call. Dit werkt hetzelfde als in Nederland, degene die u opbelt betaalt.

Als u problemen hebt met het vinden van een telefoonnummer moet u een 0 draaien om  de operator aan de lijn te krijgen. Wanneer hij u niet kan helpen, dan wordt u waarschijnlijk doorverbonden met iemand die dat wel kan. Een telefoonnummer dat begint met 1-800 is een gratis informatienummer. Maak zoveel mogelijk gebruik van deze nummers, die veel dienstverlenende bedrijven – zoals autoverhuurbedrijven en hotels – hebben. Andere belangrijke informatienummers zijn: 411 voor lokale informatie; 1 voor informatie buiten de stad, vervolgens het netnummer en de 555-1212; 1-800/55-1212 voor informatie over gratis telefoonnummers.

De kosten van telefoongesprekken worden via uw creditcard verrekend indien u gebruik maakt van de Americard, verkrijgbaar bij de ANWB, of de Global Calling Card die u kunt aanschaffen bij At&T, voor informatie in Nederland tel. 06-0221226. Met beide kaarten kunt u overal bellen en betaalt u altijd hetzelfde tarief.

Als u vanuit de Verenigde Saten naar het buitenland wilt bellen, moet u draaien 011, landcode (Nederland 31; België 32), netnummer (zonder de eerste 0) en abonneenummer.