Het inkomen van de dienstverlenende personeel is grotendeels afhankelijk van de fooien die men ontvangt. Het gebruikelijke fooientarief voor kelners, taxichauffeurs, barmannen en kappers is 15 tot 20 procent van het bestede bedrag. In de grotere steden verwachten de taxichauffeurs dat u als fooi minstens 20 procent van de ritprijs geeft.

Het normale tarief voor kruiers op de luchthavens en in de hotels is 50 cent tot $1 per koffer. Het is niet nodig om het kamermeisje een fooi te geven als u maar één nacht in een hotel verblijft. Bij een langer verblijf is een fooi van minimaal een tot twee dollar per dag gebruikelijk. Een portier verwacht een fooi als hij u helpt bij het uitladen van uw auto of andere diensten verleent; een bedrag van 50 cent tot $1 is meestal voldoende, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de aard van de service die hij u geeft.

Soms is het bedieningsgeld inclusief op de rekening van een restaurant; met name als men met een gezelschap eet. Dan staat er op de rekening gratuity of tip included vermeld. Over het algemeen hoeft u geen fooi te geven in cafetaria’s en zelfbedieningsrestaurants.

Als vuistregel geldt dat de fooi redelijk moet zijn en in de overeenstemming met de verleende diensten.