Als je vakantie of zakenreis niet langer dan 90 dagen duurt en als je in het bezit bent van een retourticket, heb je geen visum nodig om langs de douane van de Verenigde Staten te komen.

Vanaf 12 januari 2009 is een Electronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde staten reizen. Dit geldt voor alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma (VWP) vallen.

Deze aanvraag dient goedgekeurd te zijn voordat je aan boord gaat van het vliegtuig. De reiziger kan nagenoeg dezelfde vragen verwachten als op het groene I-94W formulier (zie hieronder).

De aanvraag dient u minimaal 72 uur van tevoren aan te vragen

Via deze link kun je een aanvraag indien via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA).
* Verwerking – Iedereen die elektronische reistoestemming aanvragen betalen een vergoeding van$ 4,00.
* Machtiging – Als je aanvraag wordt goedgekeurd, dient je een extra bedrag van $ 10,00 te betalen (in rekening gebracht op creditcard). Bij weigering betaal je alleen de verwerking van je aanvraag. ($4,-) voorbeeld van het (witte) douane formulier, deze krijgt je verstrekt in het vliegtuig en dien je in te vullen. Het  (groene) I-94 formulier, hoeft niet meer te worden ingevuld.

costom

i94

Kinderen, bijgeschreven in het paspoort van de ouder moeten of een eigen paspoort of toch een visum aanvragen. Alle nu geldige Nederlandse paspoorten voldoen aan de eisen gesteld in het visumontheffingsprogramma.

Overstap in Canada: Maak je een overstap in Canada tijdens je vlucht naar Amerika (of andersom)? Dan moet je zowel ESTA als eTA aanvragen!