Naar de Verenigde Staten

Alle artikelen die naar de VS worden meegebracht, ook cadeautjes voor andere mensen, moeten bij binnenkomst worden aangegeven. Artikelen moeten worden genoteerd op het customs declaration formulier dat je aan boord van het vliegtuig krijgt uitgereikt.

Er zijn geen limieten gesteld aan de hoeveelheid geld – Amerikaans of andere valuta en travelcheques – die je mag invoeren. Wel moet je aan de douane melden (bij aankomst en vertrek) of je een bedrag van $10.000 (of dezelfde waarde in een andere valuta) bij je hebt.

Indien je medicijnen gebruikt die in de VS onder de narcoticawet vallen, moet je je voor vertrek goed laten voorlichten over hoe je problemen met de Amerikaanse douane kunt voorkomen. Informeer bijvoorbeeld bij de ANWB of de ambassade in Den Haag.

Belastingvrije artikelen die mogen worden ingevoerd:

  • 1,3 kg tabak of 200 sigaretten (of één slof) of 50 sigaren (geen Cubaanse) of een combinatie van deze drie (alleen volwassenen).
  • 1 liter alcoholische drank voor eigen gebruik (alleen volwassenen). Alle hoeveelheden daarboven worden belast.
  • Geschenken tot een waarde van $100 wanneer u langer dan 72 uur in de VS verblijft.
  • 100 sigaren extra indien het een geschenk betreft.

Voor het invoeren van vuurwapens, voorgeschreven medicijnen, voedsel, dieren, planten en alcoholische dranken moeten speciale aangifteformulieren worden ingevuld. Sommige van die zaken zijn verboden.

Het is verboden vlees, zuivel, vis, groente en fruit en parfum in te voeren.

Een hond of kat moet minimaal één maand en maximaal 12 maanden van tevoren zijn ingeënt tegen hondsdolheid. Je moet dit document overhandigen en bij aankomst zal een dierenarts je huisdier onderzoeken. Mocht hij bepaalde ziekten constateren, dan zijn de kosten van de verdere onderzoeken voor je eigen rekening. Bedenk wel dat alle dieren, behalve blindengeleidehonden, in de laadruimte worden vervoerd. Het inentingsbewijs moet bij terugkomst in Nederland nog steeds geldig zijn.

Een niet-ingezetene mag een auto vrij van belasting invoeren voor persoonlijk gebruik of voor het vervoer van gasten of familie. Het voertuig moet echter op de dag van aankomst officieel worden ingevoerd.

Laat uw bagage nooit onbeheerd of bij een vreemde achter, en neem zelf ook niets mee van of voor anderen.

Voor informatie over invoerbepalingen kan je contact opnemen met de ambassade of het consulaat in eigen land, of bellen met de U.S. Customs in Den Haag, tel. 070-3924651. Je kunt uiteraard ook bellen met de Belastingtelefoon Douane, tel. 0800-0143. Vanuit het buitenland is de Belastingtelefoon Douane te bereiken op tel. +31-455743031.

Terug naar Nederland

Sinds 1 december 2008 mag je voor € 430,- aan goederen invoeren. Voor meer informatie over het invoeren van goederen naar Nederland verwijzen wij je naar de site van de Nederlandse douane / English

Visa Waiver Program

Het Visumontheffingsprogramma (Visa Waiver Program of VWP) stelt staatsburgers van deelnemende landen in staat de V.S. te bezoeken voor zaken of vakantie, tot 90 dagen, zonder visum.  Meer informatie

Mochten er veranderingen zijn voor reizigers naar de Verenigde Staten. dan kunt je die informatie vinden op de website van het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam.