verkiezingen-amerika-2016

00:00 – 09:00 NPO 1
NOS Amerika Kiest

Tvgids NPO 1Wie wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten: Donald Trump of Hillary Clinton? Rob Trip en Dionne Stax presenteren deze negen uur durende nieuwsuitzending waarin de uitslagen per staat binnendruppelen.

04:00 – 06:45 RTL 4 / RTL Z
RTL Nieuws Amerika Kiest

Liveverslag rondom de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezing. Er wordt teruggeblikt op de roerige campagnestrijd, de speeches van Clinton en Trump en er wordt vooruit gekeken naar het beleid van de nieuwe president. Ook wordt er gekeken naar hoe de Amerikaanse bevolking op de uitslag reageert en wat de reacties zijn in de rest van de wereld.

20:05 – 21:30 en 22:35 – 6:00 Canvas (Belgie 2)
Amerika Kiest; Clinton vs Trump

Nieuwsprogramma n.a.v. de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november. Met extra duiding en voorbeschouwingen. Is de angst voor “president Donald Trump” overdreven? Wat zouden precies de gevolgen zijn mocht hij het halen? Voor de Amerikaanse samenleving, maar ook voor de wereld? En voor de economie?

21:30 – 22.35 Canvas (Belgie 2)
De Ideale Wereld (Goes American)

In deze extra lange aflevering laten Otto-Jan Ham, Jelle De Beule en Sven De Leijer en hun vrienden de Amerikaanse verkiezingen ruim aan bod komen. Zo blikt Luc Haekens terug op zijn verkiezingstrip naar Amerika, kijkt Didier van de hobbyhoek al vooruit naar het Amerika van morgen, en haalt Michiel herinneringen op aan zijn goede vriendschap met Barack Obama.