We doen het gewoon!
Een leidraad voor gewoonten en etiquette

Tot diep in de nacht gastheer zijn en ‘s ochtends om zeven uur weer opgewekt ontbijt serveren. Het runnen van een B&B, hotel of lodge is zeven dagen in de week een 24-uurs job. Toch droomt bijna iedereen er stiekem wel eens over. Veel Nederlanders gaan het ook gewoon dóen.
In dit boek leest u zeventien verschillende ervaringen, van Spanje tot Noorwegen en van Brazilië tot Nieuw-Zeeland. Het zijn eerlijke ervaringen en adviezen over frustrerende zaken als onwelwillende politici, gebrek aan privacy, veel te hoge kosten en cultuurverschillen. Maar vooral ook stimulerende ervaringen over levensverrijking, ultieme vrijheid, kansen grijpen en doen wat je in het leven echt wilt doen.
Een prachtig boek vol schitterende kleurenfoto’s die de inspirerende verhalen nog eens versterken.

Lees meer…

Van Polder tot Rockies
Emigreren naar Canada – Ons verhaal

In “Van polder tot Rockies” doet Larita Gerrissen verslag van haar emigratie samen met haar partner en hun hele hebben en houden naar het westen van Canada.

Lees meer…

Adieu Nederland
De gorte emigratiegolf uit de jaren ’50

Circa 500.000 Nederlanders hebben in de jaren vijftig ons land verlaten op zoek naar een betere toekomst. In dit boek vol prachtige foto’s beschrijft auteur Ingeborg Wind hoe de emigratie er in die tijd aan toe ging: Je hele hebben en houden ingepakt in grote kisten, een hartverscheurend afscheid op de Rotterdamse kade, het stil verdriet van de thuisblijvers, een nieuw klimaat, een nieuwe woning, een nieuwe baan, een nieuw bestaan.

Lees meer…

Was ik hier maar nooit gaan wonen
Verhalen over onherbergzame en helse plaatsen

Jake Halpern was als jonge verslaggever geobsedeerd door verhalen over onherbergzame en helse plaatsen, bewoond door een handjevol dapperen die weigerden te verhuizen. Dit boek is een portret van deze plekken en van Halperns vriendschappen met hun bewoners.

Lees meer…

Groeten uit Canada
Belevenissen van een emigrant

In “Groeten uit Canada” beschrijft Christien Kaaij vol humor en zelfspot hoe zij en haar gezin de stoute schoenen aantrekken en naar Canada emigreren. Om hun nieuwe vaderland goed te leren kennen, maken ze een 12.000 kilometerlange trektocht dwars door Canada.

Lees meer…

Het beste land van de wereld
Een reis door Canada

Als Canada zo`n geweldig land is, vraagt een Amerikaanse televisiekomiek zich af, waarom wonen er dan zo weinig mensen?
Rudi Rotthier reisde een jaar lang door amper bewoonde delen van dit immense land.

Lees meer…

Ik mis alleen de HEMA
Nederlanders in het buitenland

In ‘Ik mis alleen de HEMA’ vertellen emigranten en spijtoptanten over hun grote avontuur. Met welke dromen en verwachtingen vertrokken ze? Hoe is het leven in het nieuwe land? Zijn ze interdaad gelukkiger? De fascinerende verhalen geven een indringende kijk in hun leven. Ze nodigen uit tot avontuur en vormen een goede voorbereiding voor iedereen die plannen heeft om naar het buitenland te vertrekken.

Lees meer…