Ik heb het niet bedacht
Met je ouders verhuizen naar een ander land

Een van de weinige jeugdboeken over verhuizen naar het buitenland. In zes verhalen staat telkens een ander kind centraal, in een ander land, in een andere fase van de verhuizing. Geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, maar ook voor ouders de moeite waard om te lezen.

Lees meer…

Het geheim van Anderland
Lees- en doeboek voor kinderen (8-12 jr) die nog maar kort in het buitenland wonen

Stap voor stap helpt dit boek kinderen zich hun nieuwe wereld eigen te maken en biedt het oplossingen voor eventuele problemen. Bedoeld dus voor kinderen (8-12 jaar) die net geëmigreerd zijn.

Lees meer…

Op reis naar Anderland
Voor kinderen (8-12 jr) die binnenkort in het buitenland gaan wonen

Kinderen hebben maar te volgen als hun ouders ervoor kiezen naar het buitenland te verhuizen. Daarom is de stap naar het buitenland voor hen extra groot. Om kinderen beter voor te bereiden op het leven in een ander land, is er het boek: Op reis naar Anderland.

Lees meer…

Ver weg
Jeugdboek over emigreren vanaf 11 jaar

De ouders van de vijftienjarige Liona besluiten om te emigreren naar Oostenrijk. Liona is woedend: waarom wordt dat niet met haar overlegd?! Ze wil niet mee en laat dat haar ouders duidelijk merken. Auteur Milou van der Horst zet haar hoofdpersoon zo puur neer dat iedereen zich wel zal herkennen in Liona.

Lees meer…

Anderland mail
Interactief boek voor tieners die in een ander land gaan wonen

Het lees- en doeboek Anderland-mail is voor kinderen vanaf 12 jaar die naar het buitenland gaan. Het geeft hun de gelegenheid om zich in emotionele en praktische zin voor te bereiden op deze grote stap in hun leven.

Lees meer…

Grote reizen met kleine kinderen
Alles over reizen met kleine kinderen

Steeds meer ouders met jonge kinderen wagen de sprong om samen een verre reis te maken. Maar hoe bereid je je daarop het beste voor? Kunnen kinderen zo’n reis wel aan?

Lees meer…

New York voor Kids
Op reis met kinderen

Dit deel in de Stedenreeks voor kinderen is de eerste gids over New York die speciaal geschreven is voor kinderen, en dus ideaal om mee te nemen op een vakantie of voorbereiding op een verhuizing naar het buitenland.

Lees meer…

Taalkwartet Engels
Leer meer van de taal, met dit leuke kwartetspel

Spelenderwijs woordjes en zinnetjes leren in een vreemde taal. Over allerlei onderwerpen zoals eten, drinken, vakantie, sport, gebouwen, vervoer. Met prachtige foto’s.

Lees meer…

Cowboy Casper
Een spannend verhaal voor kinderen die gaan emigreren

Casper gaat verhuizen. Naar Canada. En daar heeft hij helemaal geen zin in. Hij wil in Nederland bij zijn vrienden blijven. Maar dat kan helaas niet. Het valt voor Casper niet mee om te wennen aan zijn nieuwe huis en school in dit vreemde land. Een spannende ontdekking in het bos verandert veel. Zal Casper toch nieuwe vrienden kunnen maken?
Lees meer…