Algemene Emigratieboeken

Emigratieboeken

>>>Algemene Emigratieboeken
Algemene Emigratieboeken2017-03-21T16:05:26+00:00

Emigreren kun je leren
Het standaardwerk voor de emigrant

Emigreren kun je leren is een onmisbaar en prachtig in full color uitgevoerd handboek voor iedereen met beginnende of gevorderde emigratieplannen. Het geeft uitgebreid antwoord op de vele vragen waar potentiële landverhuizers mee zitten. Ook worden de meest populaire emigratielanden besproken en vindt u in het boek tientallen interviews met mensen die eerder de stap waagden.

Lees meer…

Ik heb het niet bedacht
Met je ouders verhuizen naar een ander land

Een van de weinige jeugdboeken over verhuizen naar het buitenland. In zes verhalen staat telkens een ander kind centraal, in een ander land, in een andere fase van de verhuizing. Geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, maar ook voor ouders de moeite waard om te lezen.

Lees meer…

We doen het gewoon!
Een leidraad voor gewoonten en etiquette

Tot diep in de nacht gastheer zijn en ‘s ochtends om zeven uur weer opgewekt ontbijt serveren. Het runnen van een B&B, hotel of lodge is zeven dagen in de week een 24-uurs job. Toch droomt bijna iedereen er stiekem wel eens over. Veel Nederlanders gaan het ook gewoon dóen.
In dit boek leest u zeventien verschillende ervaringen, van Spanje tot Noorwegen en van Brazilië tot Nieuw-Zeeland. Het zijn eerlijke ervaringen en adviezen over frustrerende zaken als onwelwillende politici, gebrek aan privacy, veel te hoge kosten en cultuurverschillen. Maar vooral ook stimulerende ervaringen over levensverrijking, ultieme vrijheid, kansen grijpen en doen wat je in het leven echt wilt doen.
Een prachtig boek vol schitterende kleurenfoto’s die de inspirerende verhalen nog eens versterken.

Lees meer…

100 Beroemde Reizen
In het voetspoor van grote, ontdekkingsreizigers, schrijvers en avonturiers

100 Beroemde Reizen beschrijft honderd manieren waarop u de wereld buiten de gebaande paden kunt ontdekken over land, over zee en door de lucht.
Het boek volgt routes van avonturiers, pelgrimages, ontdekkingsreizigers, veldtochten en avonturen uit de literatuur.

Lees meer…

Het Emigratie-handboek
Wegwijzer voor wonen, werken, ondernemen onroerend goed in het buitenland

Dit is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met de gedachte speelt om te emigreren.
Een juridische, fiscale maar zeker ook een sociale vraagbaak voor degenen, die wellicht Nederland willen verlaten en zich in het buitenland willen vestigen.

Lees meer…

Het geheim van Anderland
Lees- en doeboek voor kinderen (8-12 jr) die nog maar kort in het buitenland wonen

Stap voor stap helpt dit boek kinderen zich hun nieuwe wereld eigen te maken en biedt het oplossingen voor eventuele problemen. Bedoeld dus voor kinderen (8-12 jaar) die net geemigreerd zijn.

Lees meer…

Hoe word ik expat?
Alles over het expatbestaan

Alles over het expatbestaan, voor expats én hun partners. Hoe word ik expat? is een wegwijzer vol anekdotes, interviews, reportages en quotes die de lezer inzicht geven in de voor en nadelen van het expatleven. Ervaren expats wacht een zee van herkenning, een bron van inspiratie en smakelijk leesvoer. Maar voor groentjes en vooral ook hun partners is dit boek een rots in de branding, bij de voorbereiding en het verblijf in het buitenland.

Lees meer…

Op reis naar Anderland
Voor kinderen (8-12 jr) die binnenkort in het buitenland gaan wonen

Kinderen hebben maar te volgen als hun ouders ervoor kiezen naar het buitenland te verhuizen. Daarom is de stap naar het buitenland voor hen extra groot. Om kinderen beter voor te bereiden op het leven in een ander land, is er het boek: Op reis naar Anderland.

Lees meer…

Ver weg
Jeugdboek over emigreren vanaf 11 jaar

De ouders van de vijftienjarige Liona besluiten om te emigreren naar Oostenrijk. Liona is woedend: waarom wordt dat niet met haar overlegd?! Ze wil niet mee en laat dat haar ouders duidelijk merken. Auteur Milou van der Horst zet haar hoofdpersoon zo puur neer dat iedereen zich wel zal herkennen in Liona.

Lees meer…

Was ik hier maar nooit gaan wonen
Verhalen over onherbergzame en helse plaatsen

Jake Halpern was als jonge verslaggever geobsedeerd door verhalen over onherbergzame en helse plaatsen, bewoond door een handjevol dapperen die weigerden te verhuizen. Dit boek is een portret van deze plekken en van Halperns vriendschappen met hun bewoners.

Lees meer…

Adieu Nederland
De gorte emigratiegolf uit de jaren ’50

Circa 500.000 Nederlanders hebben in de jaren vijftig ons land verlaten op zoek naar een betere toekomst. In dit boek vol prachtige foto’s beschrijft auteur Ingeborg Wind hoe de emigratie er in die tijd aan toe ging: Je hele hebben en houden ingepakt in grote kisten, een hartverscheurend afscheid op de Rotterdamse kade, het stil verdriet van de thuisblijvers, een nieuw klimaat, een nieuwe woning, een nieuwe baan, een nieuw bestaan.

Lees meer…

Hoe begin ik een bed and breakfast?
In binnen- of buitenland

Heel wat mensen dromen ervan om in binnen- of buitenland met een bed & breakfast te beginnen. Voor velen is dit de ideale manier om uit het jachtige leven te stappen.
Maar hoe doe je dat? Dit boek geeft het antwoord op tal van praktische vragen. Daarnaast staan er in dit boek ook verhalen van Belgen en Nederlanders die de stap reeds gezet hebben en hun positieve en negatieve ervaringen met de lezer delen. Dit is een boek voor dromers die de voeten op de grond willen houden.

Lees meer…

Vrijwilligerswerk in het buitenland
Een vraagbak

Hoe bereid je je voor op een verblijf in het buitenland als vrijwilliger in een ziekenhuis, op een school of in een dierenasiel? In dit boekje worden deze en veel andere vragen beantwoord.

Lees meer…

Abonnement Mondi Magazine
In binnen- of buitenland

Mondi magazine is het informatieve en sfeervolle blad van Mondi. Het Mondi magazine verschijnt vier keer per jaar. In het magazine leest u alles wat nodig is om tot een succesvolle aankoop van onroerend goed in het buitenland te komen.

Lees meer…

Anderland mail
Interactief boek voor tieners die in een ander land gaan wonen

Het lees- en doeboek Anderland-mail is voor kinderen vanaf 12 jaar die naar het buitenland gaan. Het geeft hun de gelegenheid om zich in emotionele en praktische zin voor te bereiden op deze grote stap in hun leven.

Lees meer…<

Grote reizen met kleine kinderen
Alles over reizen met kleine kinderen

Steeds meer ouders met jonge kinderen wagen de sprong om samen een verre reis te maken. Maar hoe bereid je je daarop het beste voor? Kunnen kinderen zo’n reis wel aan?

Lees meer…

Huis en Aanbod Magazine
Altijd de nieuwste uitgave

Heel wat mensen dromen ervan om in binnen- of buitenland met een bed & breakfast te beginnen. Voor velen is dit de ideale manier om uit het jachtige leven te stappen.
Maar hoe doe je dat? Dit boek geeft het antwoord op tal van praktische vragen. Daarnaast staan er in dit boek ook verhalen van Belgen en Nederlanders die de stap reeds gezet hebben en hun positieve en negatieve ervaringen met de lezer delen. Dit is een boek voor dromers die de voeten op de grond willen houden.

Lees meer…

Ik mis alleen de HEMA
Nederlanders in het buitenland

In ‘Ik mis alleen de HEMA’ vertellen emigranten en spijtoptanten over hun grote avontuur. Met welke dromen en verwachtingen vertrokken ze? Hoe is het leven in het nieuwe land? Zijn ze interdaad gelukkiger? De fascinerende verhalen geven een indringende kijk in hun leven. Ze nodigen uit tot avontuur en vormen een goede voorbereiding voor iedereen die plannen heeft om naar het buitenland te vertrekken.

Lees meer…

Mondi Guide – Algemeen
Voor toekomstige eigenaren van onroerend goed

De nieuwe Mondi Guide Algemeen is dé nieuwe Guide voor iedereen die overweegt om een woning in het buitenland te kopen; het zij voor emigratie, als tweede huis of als beleggingsobject. De zeer toegankelijke artikelen en schitterende illustraties maken deze Mondi Guide tot een glossy magazine in boekvorm. Deze Mondi Guide móet iedere internationale huizenkoper en -bezitter gewoon hebben!

Lees meer…

Weg uit Nederland
150 tips over wonen en werken in het buitenland

Justa en Hiemstra vertellen het u allemaal in deze handige gids. Weg uit Nederland bevat 150 do’s en don’ts, aanbevelingen en valkuilen, ervaringen en wijze lessen over wonen en werken in het buitenland, geïllustreerd met allerlei aansprekende voorbeelden.

Lees meer…

Wonen en werken in het buitenland

Wonen en werken in het buitenland is een onmisbare bron van informatie voor iedereen die in het buitenland woont of die al dan niet regelmatig in het buitenland werkt. In dit boek leest u onder andere hoe u kunt voorkomen dat u dubbele belasting betaalt, aan welke formaliteiten u dan moet denken, hoe u teveel betaalde belasting of premies terug kunt krijgen, enz., enz.

Lees meer…

Een bestaan als expatriate
Handleiding voor vertrek

Als mensen voor hun werk in het buitenland gaan wonen, moet er heel wat geregeld worden rond belastingen, verzekeringen, gezondheid, veiligheid, de rol van de partner, de scholing van de kinderen, het huis in Nederland, de carrièreperspectieven en nog veel meer.

Lees meer…

Expats!
Overleven in een niet-westerse cultuur

Bij een goed voorbereide uitzending is de kans op een geslaagd verblijf in een niet-westerse wereld aanzienlijk groter. Hiervan plukken zowel de uitgezondenen, de uitzendende organisatie/bedrijf als het gastland de vruchten. Dit boek is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk, want beide auteurs hebben een aanzienlijk deel van hun leven in een niet-westerse cultuur (in verschillende werelddelen) doorgebracht.

Lees meer…

Getting a Job Abroad
Engelstalig

The International Jobseekers’ Directory

With over 1100 websites, hundreds of recruitment agencies, and lots of useful contacts, this book tells readers where there are overseas jobs available, how to apply for them, and how to weigh up the risks and rewards of expatriot living, whether on a temporary or permanent basis.

Lees meer…

Green volunteers
Engelstalig

The World Volunteers Guide lists nearly 200 organizations worldwide for people who want to work in international humanitarian projects but don’t know where to begin. Opportunities are from 2 weeks to 2 years or more.

Lees meer…

International voluntary work
Engelstalig

The International Directory of Voluntary Work gives full details of over 700 organisations around the world that need all types of people for all types of work for periods of time that can vary from a few hours to a few years.

Lees meer…

Invest to emigrate
In binnen- of buitenland

This book discusses the rules, pitfalls and advantages of the world’s major immigrant investor programmes, programmes that offer permanent residence through investment schemes designed to attract capital and entrepreneurial skills. It includes the U.S., the U.K., Australia, New Zealand and Canada as well as other interesting locations frequently sought out such as Switzerland, Costa Rica, Malta, Malaysia, Belize and Fiji.

Lees meer…

Let’s make love
27 onmogelijke liefdes tussen Nederlanders en mensen uit een ander land

Hoe een Vietnamese bootvluchteling gelukkig werd met een Nederlandse vrouw in hun haringkraam. Hoe een Amsterdamse Lufthansa-medewerker een zwarte Amerikaanse toerist aan de haak sloeg. Hoe een Iraniër als Jozef meedeed aan het kerstspel in een asielzoekerscentrum en verliefd werd op de Hollandse Maria.
Let’s make love bevat 27 portretten van gemengde relaties in multicultureel Nederland. De bundel is een unieke gezamenlijke inspanning van journalisten die zijn verbonden aan de meest uiteenlopende media.

Lees meer…

Live and Work Abroad: A Guide for Modern Nomads

Live and Work Abroad looks at the many aspects of international living that directly affect the professional performance of expat employees and the happiness of expat families. Written by long-term expats, the book also quotes the experiences and advice of individuals and families who have relocated from Europe, Africa, Asia and North America. The book addresses the following subjects: Whether or not to become an expat; Preparing to move; Shipping; Making the move; Travelling with children; Making friends and finding a social life; Expat family relationships; Children and expat living; Childcare options; Education options for expats and their children; Culture shock; Careers; The long term implications; Repatriation.

Lees meer…

The Moving Survival Guide
In binnen- of buitenland

Engelstalig

Lees meer…

Wereldwijd Werken
Dual Careers en internationale uitzendingen

Heel wat mensen dromen ervan om in binnen- of buitenland met een bed & breakfast te beginnen. Voor velen is dit de ideale manier om uit het jachtige leven te stappen.
Maar hoe doe je dat? Dit boek geeft het antwoord op tal van praktische vragen. Daarnaast staan er in dit boek ook verhalen van Belgen en Nederlanders die de stap reeds gezet hebben en hun positieve en negatieve ervaringen met de lezer delen. Dit is een boek voor dromers die de voeten op de grond willen houden.

Lees meer…

When Abroad, do as local Children do
Ori’s guide for young expats (Engelstalig)

Verhuizen naar het buitenland. Je vriendjes achterlaten. Je huis. Alles wat vertrouwd is. En dat misschien wel voor een paar jaar. Het valt niet mee als ‘young expat’ je ouders te moeten volgen.

Lees meer…

Working on cruise ships
Nu tijdelijk met 50% korting!

Describes over 150 jobs at sea and how to get them. This guide also provides addresses of the agencies and cruise lines to apply to. The range of jobs includes galley, bar and waiting staff, port lecturers, engineers, nurses, hairdressers, croupiers and entertainers.

Lees meer…