De ultieme citytrip: New York City met zijn hoge wolkenkrabbers, musea waar je uren kunt rondstruinen en hippe parken. Tijdens je trip in New York bezoek je bezienswaardigheden als het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en Central Park. Wij regelen de vliegtickets en de hotelovernachtingen zo voordelig mogelijk voor je en geven persoonlijk advies over bezienswaardigheden en excursies. Voor een comfortabele en onvergetelijke stedentrip krijg je van ons een boekje met praktische informatie over bijvoorbeeld het openbaar vervoer en bezienswaardigheden. Je kiest zelf hoe lang je stedentrip in New York duurt. Je kunt een citytrip uiteraard combineren met een trein-, auto- of camperreis.

Bezienswaardigheden

Iconen van New York

New York is de grootste en bekendste stad van Amerika. De meeste bezienswaardigheden vind je in het stadsdeel Manhattan. Voor topattracties zoals het Vrijheidsbeeld, Wall Street en de Brooklyn Bridge bezoek je Lower Manhattan, het historische hart van New York. Het bombastische Times Square en swingend Broadway vind je in het noordelijker gelegen Midtown. Ga naar de top van het Empire State Building voor een betoverend uitzicht over de Big Apple. Een geduchte concurrent is het Top of the Rock Observation Deck van het Rockefeller Center. Je stedentrip in New York is niet compleet zonder een bezoek aan een van deze uitzichtpunten!

Stedentrip New York

NYC herdenkt

Op de plaats waar vroeger het World Trade Center stond, is het One WTC verrezen. Met een hoogte van 541 meter (een symbolische 1776 voet) is dit de hoogste wolkenkrabber van New York. Vanaf het One World Observatory heb je 360 graden uitzicht over de stad. De terroristische aanslagen worden herdacht door het National 9/11 Memorial & Museum. Twee vierkante bassins weerspiegelen de leegte die overbleef na de aanslagen, in de randen lees je de namen van de slachtoffers. Het museum herbergt resten van het WTC, autowrakken, foto’s en persoonlijke bezittingen van slachtoffers. Ook zijn er getuigenverslagen van overlevenden.

Stedentrip New York

Musea

Museumfanaten vinden hun paradijs in de New Yorkse Upper East Side, waar de Museum Mile het culturele hart van de lange Fifth Avenue vormt. Breng tijdens je stedentrip in New York eens een bezoek aan het Metropolitan Museum of Art (the MET) en het Solomon R. Guggenheim Museum. Ook de Frick Collection is de moeite waard. Het Museum of Modern Art (MoMA) vind je in Midtown, in Central Park kun je terecht voor het American Museum of Natural History – waar je dinosaurusskeletten en een blauwe vinvis kunt bewonderen.

Stedentrip New York

Parken

Bijna elke film over New York bevat een shot uit Central Park. Dit iconische stadspark is maar liefst 341 hectare groot, en vraagt om een bezoek tijdens je stedentrip! Naast wandelen en picknicken kun je er een bezoek brengen aan vijvers, fonteinen en de Central Park Zoo. Een modern en relatief nieuw ‘park’ is de High Line in het hippe Meatpacking District; dit stadspark ligt negen meter boven de straten van New York. Ook de omringende buurten Greenwich Village (‘het dorp’) en het culturele Chelsea, met haar antiekwinkels en kunstgaleries, zijn een bezoek waard.

Stedentrip New York