Mount Rainier National Park

Dit park is in 1899 opgericht en bevindt zich in de Cascade Range. Het landschap wordt beheert door de vulkaan Mount Rainier. De top van Mount Rainier is bedekt met sneeuw en er zijn zevenentwintig gletsjers te vinden. Als het warm is is er een prachtig schouwspel van sneeuw, ijs en gesteente te zien dat naar beneden valt. Op de wanden van de vulkaan groeien naaldbomen tot een hoogte van 1,5 kilometer. Kamperen is mogelijk op de speciaal aangelegde terreinen in het park, maar hotels vindt u in Longmire.
Foto’s Mount Rainier National Park

North Cascades National Parkc

Dit nationale park is in 1968 geschapen en bestaat uit twee delen: de North Unit en de South Unit. Het park is niet toegankelijk voor auto’s dus u zult op de voet of te paard verder het park in moeten trekken.

Het is opgezet om zo een van de grootste bergketens in Noord-Amerika te bewaren, namelijk de Cascade Range. De Cascade Range bestaat voornamelijk uit vulkaankegels die overdekt zijn met sneeuwvelden en gletsjers. Het park is een ideaal gebied voor bergbeklimmers, omdat er meer dan 300 gletsjers te vinden zijn en vele canyons. Overnachten kan in de kleine plaatsjes die om het North Cascades National Park heen liggen.
Foto’s North Cascades National Park

Olympic National Park

Een gebied van 80 kilometer langs de kust van de Grote Oceaan moet het Olympic National Park voorstellen en het ziet er ook nog prachtig uit ook. Ruige bergen, alpenweiden, gletsjers, meren, stromen en bossen van coniferen zijn enkele voorbeelden van de mooie natuur in het park.

Het omvat ook nog een deel van de Olympic Mountains en in het westelijk deel van het park (aan de andere kant van de Olympic Mountains) zijn regenwouden te vinden, want daar valt jaarlijks 3600 mm regen. Daardoor is dit nationale park een van de natste gebieden in de hele Verenigde Staten. De zomers zijn er warm en mooi en de hersft en winter zijn er wat aan de koele kant met veel mistbanken in de herfst. Overnachten kan op de kampeerterreinen in het park of in de hotels en huisjes in Sol Duc, Lake Crescent, La Push en Kalaloch.
Foto’s Olympic National Park