Arches National Park

Stenen bogen (arches), rotszuilen, spitsen, voetstukken en andere sculpturen zijn de aantrekkelijkste dingen van het Arches National Park. Deze natuurlijke constructies hebben de mogelijkheid van kleur te veranderen door de hoeveelheid zonlicht die erop valt. Standaard hebben de stenen een rode zandsteen kleur die ontstaan is door erosie. Wind en water waren de voornaamste natuurlijke krachten die ervoor gezorgd hebben dat er allerlei rare vormen in het zandsteen zijn uitgeslepen. Van mei tot augustus bestaat er de mogelijkheid om naar wilde bloemen te kijken in het park, want alleen dan groeien ze namelijk. Ook komen er dieren voor zoals de prairiewolf, herten, vossen, grondeekhoorns, konijnen, schorpioenen, ratelslangen en vele soorten vogels. Het park is een ideale plek om een wandeltocht af te leggen, maar dan moet u wel op de temperatuur letten want die kan in de zomer oplopen tot 44 graden celsius.
Foto’s Arches National Park

Bryce Canyon National Park

In het zuidwesten van de staat Utah is het Bryce Canyon National Park te vinden dat in 1928 werd gecreëerd. Om bij de rand van de Bryce Canyon te komen zult u een hele tocht door de bossen moeten maken om zo een mooi uitzicht te vinden. De zandsteen die in de Bryce Canyon is terug te vinden kan ook veranderen van kleur naarmate de hoeveelheid zonlicht toeneemt of afneemt. Grondeekhoorns, prairiehonden, lynxen, dassen, coyotes, poema’s en muildierherten zijn de grootste beesten die in het park rondlopen. De Bryce Canyon Lodge is de ideale plek om tussen mei en eind september te verblijven, omdat er een hotel en restaurant in gevestigd zijn.
Foto’s Bryce Canyon National Park

Canyonlands National Park

Dit is een van de ruigste nationale parken in de Verenigde Staten en bestaat uit een doolhof van kloven en ravijnen die een diepte kunnen hebben van 300 meter. De Colorado River en de Green River komen in dit park samen en storten dan gezamenlijk de afgrond in van Cataract Canyon. Deze wildwaterweg wordt door de Amerikanen als allermoeilijkste van de Verenigde Staten gezien. Het Canyonlands National Park werd in 1964 gecreëerd en heeft een oppervlakte van 1367 km². Het nationale park heeft een woestijnklimaat en daardoor zijn de temperaturen in de zomer heel erg hoog en in de winter toch nog best wel aangenaam. Om te overnachten in het nationale park wordt uw verwezen naar de kampeerterreinen bij Squaw Flat of Willow Flat. Om het park goed te leren kennen kunt u het beste een tocht per kano, kajak of vlot maken door de Colorado River of de Green River.
Foto’s Canyonlands National Park

Capitol Reef National Park

Dit park lijkt grotendeels op het Canyonlands National Park en is in het leven geroepen om de natuurlijke rotsformaties die ontstaan zijn door erosie in stand te houden en om Indiaans erfgoed te beschermen. Het park heeft zijn naam te danken aan de Capitol Dome. Dat is een grote rots die heel erg hoog is en op de koepel van het Capitol in Washington D.C. lijkt. Twee delen zorgen ervoor dat het park wordt opgesplitst, namelijk Capitol Gorge in het zuiden en Cathedral Valley in het noorden. Capitol Gorge is een smalle kloof die het Waterpocket Field doorkruist en Cathedral Valley is een dal waarin grote rotsen van 150 meter hoogte uit de grond komen. Overnachten kunt u het beste doen in een van de volgende stadjes: Torrey, Bicknell, Loa of Fremont.
Foto’s Capital Reef National Park

Zion National Park

De Zion Canyon is de belangrijkste trekpleister van dit nationaal park. Deze canyon is 24 kilometer lang en ruim 800 meter diep. De rotsen en andere natuurlijk formaties zijn ruim 200 miljoen jaar geleden ontstaan. In het gebied komer meer dan 230 soorten vogels voor en bestaat grotendeels uit bossen van pijnbomen, espen, zilverdennen en Douglas-sparren. Tussen het einde van december en maart kan het in het Zion National Park sneeuwen, waardoor de wegen enige tijd onberijdbaar zullen zijn, maar ze worden meestal wel schoongemaakt. De gemiddelde temperatuur in de winter is 12 graden celsius en in de zomer tussen de 32 en 39 graden celsius.
Foto’s Zion National Park