Everglades National Park

Everglades National Park werd in 1947 gecreëerd en bestaat uit vele mangrovebossen, kreken, rivieren, baaien en vele moerasgrassen. Het park heeft een oppervlakte van 5663 km².

Als je voor de eerste keer in het park komt zul je opmerken dat het een heel erg vlak landschap is. Als je echt alles wilt zien in het Everglades National Park is het sterk aan te raden om te voet of per boot het park in te trekken. Vroeger woonden er Calusa-Indianen en Seminole-Indianen in dit park. De laatste soort Indianen werd hier naartoe gedreven door de blanke kolonisten. In het park zijn meer dan 300 vogelsoorten waargenomen. Er komen in dit park ook nog enkele Amerikaanse zeearenden voor die extreem zeldzaam zijn. In dit park heeft de Amerikaanse zeearend de bijnaam Keeper of the Everglades gekregen.
Foto’s Everglades National Park

Biscayne National Park

Dit is een van de grootste kustreservaten die onder het beheer vallen van de National Park Service. Het park ligt ten zuiden van Miami en bestaat voornamelijk uit water en koraalriffen. Binnen in het park liggen ook nog 32 kleine eilandjes die onbewoond zijn en het park heeft een oppervlakte van 711 km². In het park leven veel vissen die leven van het voedselrijke koraalrif op een diepte van ongeveer 12 meter diepte. Enkele vissen die hier voorkomen zijn de keizervissen, doktersvissen, snappers, steenvissen, dwergkeizervissen en zeebaarsen. Tussen de 32 kleine eilandjes, ook wel atollen genoemd, liggen magrovebossen met een ideaal milieu voor sommige vissen. Als je het park in wilt trekken dan zul je een boot moeten huren bij Convoy Point.
Foto’s Biscayne National Park

Dry Tortugas National Park

Dit park ligt in de Golf van Mexico en bestaat net zoals het Biscayne National Park grotendeels uit water en wat koraaleilandjes. Deze kleine koraaleilandjes worden Keys genoemd en allemaal samen aangeduid als de Dry Tortugas. Het park werd in 1992 gecreëerd en zijn vroegere naam was toen Fort Jefferson National Monument. Fort Jefferson ligt op het koraaleilandje Garden Key en is te bezichtigen voor toeristen.
Foto’s Dry Tortugas National Park