Mesa Verde National Park

Het Mesa Verde National Park werd in 1906 opgericht in het zuidwesten van de staat Colorado. Het park bevindt zich op een plateau in een semi-woestijn waar vroeger Indianen woonden. In het park zelf zijn s’ werelds beroemdste en best bewaarde Indiaanse rotsnederzettingen te vinden. De ingang van het Mesa Verde National Park ligt 16 kilometer ten oosten van de stad Cortez.

Als u in de buurt van het nationale park wilt verblijven zult u buiten het park moeten verblijven op particuliere campings of in motels. Als u de oude Indiaanse rotsvestigingen wilt gaan bekijken zult u goede schoenen aan moeten hebben en veel doorzettingsvermogen moeten hebben, omdat het een hele klim is.
Foto’s Mesa Verde National Park

Rocky Mountain National Park

Het Rocky Mountain National Park is in het noorden van Colorado te vinden en het park grenst aan de Continental Divide. Het park werd in 1915 opgericht en er zijn meer dan tien bergen te vinden met een hoogte van 3350 meter of hoger. Mount Elbert is de grootste berg in die regio met een hoogte van 4399 meter. De Continental Divide heeft zijn naam te danken aan de vele bergruggen die aan het uitgelopen gedeelte van de Rocky Mountains te vinden zijn.

In de zomer is het altijd druk in het park, omdat er prachtige meren en hele diepe ravijnen te vinden zijn.
Foto’s Rocky Mountain National Park