Yosemite National Park

Het Yosemite National Park is een va de drukst bezochtste nationale parken in de Verenigde Staten. Het werd in 1890 gesticht in het oostelijke deel van de staat Californië. Het bijzondere aan het park is de Yosemite Valley. Hier zijn vele bergen en ravijnen te vinden die voor de meeste bergbeklimmers een enorme uitdaging zijn. De hoogtes van de bergen variëren van 600 meter tot 3396 meter.

Het park is grotendeels bereikbaar met de auto en andere delen van het park met een shuttle bus. In het park leven 225 vogelsoorten en 80 soorten zoogdieren. In de zomer kan de temperatuur in het park oplopen tot 38 graden Celsius. In de zomer kan het er erg druk zijn want er komen gemiddeld 3,5 miljoen mensen per jaar naar het Yosemite National Park toe.
Foto’s Yosemite National Park

Sequoia / Kings Canyon National Park

Het Kings Canyon National Park en het Sequoia National Park worden door de Amerikaanse National Park Service onder een naam weergegeven. Het Kings Canyon National Park heeft een iets grotere oppervlakte dan het Sequoia National Park. Het Kings Canyon National Park heeft grote ravijnen en zeer steile rotswanden. Ook komen er nog een aantal watervallen en meren voor in het park. In het Sequoia National Park staan de grootste boomsoorten ter wereld en die zijn echt de moeite waard om te bekijken. De Sequoia’s groeiden vroeger op het hele Noordelijk Halfrond maar toen de Ijstijd was afgelopen liep de temperatuur op aarde weer op en werden ze weer teruggedrongen. Het park is alleen toegankelijk in het westen en in de zomer zijn de twee parken met elkaar verbonden door middel van de generals Highway.

In het park zijn ook kampeer terreinen waar je ’s nachts kunt overnachten en er is stromend water.
Foto’s Sequoia / Kings Canyon National Park

Redwood National Park

Het Redwood National Park staat bekend om zijn sequoia’s die ook in het Kings Canyon/Sequoia National Park voorkomen. Het park is in 1968 opgericht en ligt aan de noordwestkust van Californië.

Het park bestaat uit het sequoia woud en een gedeelte dat een kuststrook bevat met steile klippen en veel stranden. In het park zijn de zomers warm en erg droog. In het voorjaar en in de herfst is het er koel en helder weer en toch wel aangenaam om dan een bezoekje te brengen aan het park.

In het nationaal park bestaat er niet de mogelijkheid te overnachten behalve op campings die in de staatsparken zijn gelegen.
Foto’s Redwood National Park

Joshua Tree National Park

Dit nationale park heeft zijn naam te danken aan de Joshua Tree. Dit is een boomachtige plant met zwaardvormige bladeren en groenwitte bloemen. Deze boomachtige plant behoort tot de Yuca-soort.

Het park ligt 225 kilometer ten zuiden van Los Angeles.
Foto’s Joshua Tree National Park

Channel Island National Park

De Channel Islands liggen zo’n 20 tot 140 kilometer vanaf het zuidelijke deel van Californië in de Grote Oceaan. In 1980 werden vijf eilanden – Anacapa, Santa Barbara, Santa Cruz, San Miguel en Santa Rosa – onder beschermd gebied geplaatst en die maken nu deel uit van het Channel Islands National Park. Het park kent veel rotsklippen en verschillende hoogvlakten en die hoogvlakten zijn eigenlijk toppen van bergen die onder de zee liggen. Het eiland San Miguel is onbewoont en heeft erg veel geleden door erosie. Op dit eiland komen zeeleeuwen en zeeolifanten voor. De eilanden zijn allemaal per boot bereikbaar vanuit Ventura
Foto’s Channel Island National Park

Lassen Volcanic National Park

Dit park is in 1961 opgericht en bestaat uit kegelvulkanen met lavabeddingen, dampgaten en warmwaterbronnen. De Lassen Peak is een erg grote afgeknotte vulkaan met een hoogte van 3187 meter gelegen aan de rand van de Cascade Range. In het park zijn wandelroutes te vinden van meer dan 240 kilometer lang die naar allerlei meren, stromen, watervallen, bergweiden, vulkanische gebieden, warme bronnen en lavabeddingen leiden. In het park komen coniferen, pijnbomen, dennen, sparren en ceders voor.
Foto’s Lassen National Park

Death Valley National Park

Dit park bevindt zich 215 kilometer ten noorden van Baker en heeft een oppervlakte van 7770 km². In het Death Valley National Park is een groot woestijngebied te vinden en dat behoort tot een van de meest onherbergzaamste en heetste gebieden van de wereld. Het gebied bestaat voor de rest nog uit zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. Badwater is het laagste punt in het Death Valley National Park en tevens van heel Noord-Amerika met 86 meter onder de zeespiegel.

Bijna elke dag is de lucht boven Death Valley heel helder en mooi blauw en daardoor kan de temperatuur oplopen tot 45 – 50 graden celsius in de zomer. In Furnace Creek is ooit een temperatuur van 56,7 graden celsius in de schaduw gemeten en dat is de op een na hoogste schaduwtemperatuur ooit. Daarom is het geen aanrader om in dit park te gaan zonnen, want de temperatuur is te veel te hoog. Foto’s Death Valley National Park