Grand Canyon National Park

De Grand Canyon is het grootste gebied met ravijnen en kloven ter wereld. Vroeger heeft de Colorado River ervoor gezorgt dat het rotsachtige gebied werd uitgeslepen en tegenwoordig is dit de Grand Canyon. De Grand Canyon maakt deel uit van het Colorado Plateau dat in Arizona ligt. De Canyon heeft een lengte van 466 km en is gemiddeld 16 km breed. De diepte van de ravijnen en kloven bedraagt 1600 tot 2000 meter. Het park bestaat sinds 1919 en omvat ook nog een gedeelte van de Colorado River. De Colorado River zorgt ervoor dat het park in twee stukken kan worden verdeeld. Namelijk de South RIm en de North Rim. De afstand tussen de twee ravijnranden bedraagt 16 km als je een rechte lijn trekt, maar als je er heen moet rijden moet je maar liefst 345 km afleggen om van de North Rim naar de South Rim te komen. De South Rim is het hele jaar door geopend en makkelijk bereikbaar, maar de North Rim daarentegen is pas vanaf mei los en sluit in Oktober weer. In het park komen 60 soorten zoogdieren voor, 250 soorten vogels, 24 soorten reptielen en 5 soorten amfibiëen.
Foto’s Grand Canyon National Park

Petrified Forest National Park

200 Kilometer ten oosten van Flagstaff ligt het nationale park Petrified Forest. Het park is beroemd geworden om zijn bomen die in steen zijn veranderd en vele kleuren hebben.Het hoogste punt in het park is Pilot Rock met 1900 meter. Het park heeft een van de grootste verzameling van versteende bomen ter wereld. Het gebied bestaat uit droge hoogvlakten, rotsformaties, woestijngebieden en vlaktes met moerassen. Cactussen en andere woestijnplanten groeien als kool in dit gebied. De diersoorten die in het park voorkomen zijn antilopes, stekelvarkens, konijnen, coyotes en vossen. Om te overnachten in het park moet je in een van de twee wilderness area kamperen, want er zijn geen hotels of motels in het park te vinden.
Foto’s Petrified Forest National Park

Saguaro National Park

Het Saguaro National Park bestaat uit twee gebieden, namelijk het Rincon Mountain Unit en de Tucson Mountain Unit. Saguaro is maar een heel klein deel van de enorm uitgestrekte Saguaro Desert. De reden waarom dit gebied een nationaal park is geworden is dat er reuzecactusse groeien. En dit is de enige plek in de hele Verenigde Staten waar deze planten/bomen groeien. De cactussen kunnen 15 meter hoog worden en 200 jaar oud. Vanuit het Visitor Center in de Rincon Mountain Unit heb je prachtig uitzicht op de woestijn en de reuzecactussen die er staan. In het Visitor Center van de Tucson Mountain Unit zijn allerlei diersoorten en plantensoorten die in de Saguaro Desert leven te zien.
Foto’s Saguaro National Park