Net zoals Nederland heeft zijn er ook in de Verenigde Staten Nationale feestdagen.

Houd er rekening mee dat gedurende de feestdagen die hieronder staan vermeld postkantoren, banken, overheidsgebouwen en veel particuliere bedrijven gesloten zijn.

Op deze dag wordt net zoals in ons land het nieuwe jaar met vele toeters en bellen ingeluid. Er wordt ook vuurwerk afgestoken en er staat weer een nieuw jaar voor de deur. Op 4 juli wordt er meer vuurwerk afgestoken, omdat die dag nog een grotere feestdag is.
Marin Luther King

Marin Luther King

Op deze dag wordt de geboorte van Martin Luther King gevierd. De man die tegen racisme en achterstelling strijdde en in 1964 de Nobelprijs voor vrede ontving. Niemand zou hem ooit evenaren.

Dit wordt al gevierd sinds het jaar 1971. Het wordt gevierd om zo de eer te betonen aan alle mensen die ooit president van de Verenigde Staten zijn geweest. Voor 1971 was het ook al een vrije dag voor iedereen in de Verenigde Staten.
Op deze dag worden alle slachtoffers herdacht van de verschillende oorlogen die Amerika heeft gevoerd en waarbij vele soldaten omkwamen. Ook bedanken ze de mensen die ervoor gezorgd hebben dat de Verenigde Staten nu een vrij land is en er worden op deze dag allerlei collectes gehouden om zo gehandicapte veteranen te helpen.
Op deze dag wordt de geboorte gevierd van de Verenigde Staten. Ze kregen eindelijk de vrijheid van Engeland en de democratie was geboren. Dit wordt elk jaar gevierd doordat veel Amerikanen met hun hele familie gaan barbecuen of picknicken.
Dit is een soort Dag van de Arbeid net zoals inEuropa en wordt gevierd op 1 mei van elk jaar. Het werd voor het eerst gevierd door the Knights of Labor in 1882 en dat was meer als een eer aan de werkende mensen bedoeld. In 1884 hielden ze een grote parade en sinds die dag is het vastgelegd als officiële feestdag, genaamd Labor Day.
Op deze dag wordt herdenkt dat Columbus Amerika ontdekte. In 1937 gaf president Franklin D. Roosevelt toestemming om deze dag als Columbus Day door het leven te laten gaan. Christopher Columbus zou op 12 oktober 1492 Amerika ontdekt hebben en daarom is dit zo gekomen.
Halloween

Halloween

Oorspronkelijk de dag van Samhain. Hierbij werden de doden vereerd. Tegenwoordig is het een dag/nacht waarbij kinderen langs de huizen gaan en snoepjes krijgen van de mensen, ook wel het ’treak or threat’ genoemd. Het is dus van een religieuze dag overgegaan naar een echte familie dag met veel spektakel eromheen.

De dag van de veteranen in de Verenigde Staten. Op deze dag worden er vele gelegenheden georganiseerd om de veteranen te eren en omgekomen militaire slachtoffers.
Thanksgiving

Thanksgiving

Hierbij wordt herdacht dat de kolonisten hun eerste oogst hadden binnengehaald in 1621 in Plymouth. Om dit te vieren eten de meeste Amerikanen die dag een kalkoen met de hele familie.

Net zoals in Nederland kent men in de Verenigde Staten ook Kerstmis. Alleen is de eerste dag hier alleen een nationale feestdag. De Amerikanen hebben andere feestdagen als wij Nederlanders. Sinterklaas kennen ze er niet, Hemelvaart en Pinksteren ook niet. Paasmaandag is geen Nationale feestdag, maar de Amerikanen kennen het wel. In Amerika heeft men weer Halloween.